Om att teckna hemförsäkring

Oavsett om du hyr en lägenhet i första eller andra hand, bor i bostadsrätt eller villa bör du ha en hemförsäkring. Den ger ett skydd för bohag och skador på din egendom vid t ex inbrott. Exakt vilket skydd hemförsäkringen ger varierar från försäkringsbolag till försäkringgsbolag. För den som hyr sin första bostad är det viktigast att ha en hemförsäkring med ett vanligt grundskydd. Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför villkor mellan olika bolag och har bra information på sin webbsida konsumenternasforsakringsbyra.se.

Se till att försäkra för rätt belopp. Det ska mot svara det sammanlagda värdet av alla dina tillhörigheter, och det blir den högsta ersättning du kan få om hela hemmet förstörs vid t ex en brand. Har du valt ett för högt belopp far du betala en onödigt hög premie, och om beloppet är för lågt riskerar du att inte fa tillräcklig ersättning om något skulle hända.

Om du vill jämföra villkor och priser för hemförsäkring kan du titta in på den här sidan av Compricer. Här hittar du det mesta som behövs för att kunna göra ett kvalificerat och välinformerat val.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar